dinsdag 8 juli 2008

Tomar cafe

M’n leventje is nog vrij saai hier. Dus wat doe je als je een beetje zit te wachten tot je iets kunt doen? Dan ga je gekke dingen doen tussendoor. Ik kreeg gisteren opeens de neiging om de handstand tegen de muur te doen. Zo eens in de zoveel tijd komt die behoefte naar boven en als je dan in een leeg appartement zit met een enorme keuze aan vrije muren, nou... dan kun je nog maar 1 ding doen!


M’n koffie consumptie is hier ook weer behoorlijk gestegen. Om te kunnen internetten op m’n laptop, kan ik naar drie verschillende plaatsen gaan: een cafe, een hotel of een restaurant. Ik heb alledrie al bezocht – alleen bij het restaurant twijfelde ik of ik naar binnen zou gaan. Naast de deur hangt een bord verboden voor wapens. Hmm.. 2 gedachtes gingen door me heen: (1) a bit dodgy... waarom zetten ze dat er expliciet neer? Nog niet ergens anders gezien; en (2) hey, daar loopt in ieder geval niemand met een geweer rond. Nou, ik was toch wel nieuwsgierig naar de inrichting, dus ik koos voor optie 2. Eenmaal binnen bleek het een soort familierestaurant te zijn, waar ik een hele middag lekker heb kunnen internetten en eten.


Maar goed, ik had het over koffie.. Onder het lezen en schrijven van emails, zit ik elke dag te genieten van een heerlijke capucchino... totdat de batterij van m’n laptop leeg is. En nu zul je denken dat ik dan aan het eind van de dag helemaal sta te stuiteren van de cafeine, maar nee hoor! Ik lig rustig om half 10 in bed omdat er niet veel te doen is en dan slaap ik meteen heerlijk in.


Santa Rosa de Copan is een klein stadje met zo’n 40.000 inwoners en er zijn genoeg gelegenheden om ergens af te spreken onder het genot van een kopje koffie. Samen met Dirkje heb ik ook al een aantal cafeetjes bezocht en overal zie je wel mensen zitten. Ze heeft me al meteen naar de plekjes gebracht met de lekkerste capuccino’s. Starbucks eat your heart out ;-)


De koffie wordt hier lokaal geproduceerd – je kunt zelfs een tour krijgen op de plantage (Beneficio Maya). Uitstekende kwaliteit (al heb ik er weinig verstand van, maar hij smaakt me erg goed) en ook het schuim op de capuccino wordt zorgvuldig gemaakt – je likt het liefst met je tong je kopje uit!


Maar ik probeer het toch enigszins te matigen tot een kop of 3, 4 per dag... Ik moet tenslotte ook een beetje aan mijn gezondheid denken. Maar zodra ik aan de slag ga, zal ik veel op werk emailen, dus dan hoef ik niet meer dagelijks naar een cafe om te internetten. As for now... ik denk dat ik nog een capuccino neem.. :-)

6 opmerkingen:

Ingrid zei

indy zegt bij het zien van de site: *is wendy? is nog wendy?*
indy vindt vooral de upside down foto erg leuk!

Ferdinand1977 zei

Hoi Wendy,

Wat een grappige foto!

Lokale koffie, dat klinkt goed...

Groetjes,

Ferdinand

Ferdinand1977 zei

Hoi Wendy!

Leuke foto! Zo te zien heb je het niet druk...

Hmm... ik krijg meteen zin in cappuccino!

Groetjes,
Laura (onder Ferdinands account maar ook van hem krijg je groetjes, dus bij deze)

Anoniem zei

mm Dat klinkt allemaal niet verkeert!! Lekker hè zn schuimlaagje op je cappunccino:-)

Het ziet er allemaal gezellig uit zo op die foto's! Wanneer begin je met werken..en alles gelukt op je best spaans?:-)
besita arina

Wendy Wilbrink zei

Hahahaha, ik zal proberen meer upside down foto's voor Indy te maken ;-).
Ja, ik kom straks terug met bergen koffie!! Gelukkig is een cappuccino bestellen in het Spaans niet lastig :-)..

Anoniem zei

Marit:

Deed je dat in de Mimosa ook tegen die net geverfde muren??? :chinrub: