donderdag 10 juli 2008

Houten kont

Zo, wat krijg je een houten kont van op de grond zitten.. ik heb nog steeds geen meubels, omdat ik nog zit te twijfelen of ik in dit apartement blijf, of misschien naar een gemeubileerd appartement verhuis (dat nu nog niet klaar is). Dus zit ik voorlopig of op bed, of op de grond. Nou, zodra ik naar meubels ga zoeken, ga ik in ieder geval een lekkere stoel en bank kopen!


Dinsdag ben ik begonnen met mijn Spaanse lessen hier – 4 uur per dag. Met koffie, anders houdt mijn leraar het ook niet vol. Omar is een charmante man die veel kan vertellen over Honduras en Santa Rosa de Copan. Hij wil ook veel weten over Nederland, dus we hebben leuke gesprekken. En gisteren had hij zelfgebakken koekjes van zijn vrouw meegenomen. Jummie, laat mij maar genieten van de lekkernijen hier! Oke, zijn vrouw is Canadese, dus het waren chocolate chip cookies, maar hey, any cookie is fine with me :-). De Spaanse lessen gaan hier een stuk beter dan in Nederland en het is erg gezellig. Na de les ga ik altijd meteen naar het hotel om de hoek om te internetten – yep, onder het genot van een capuccino.


Dinsdagavond ben ik naar de bios gegaan met Dirkje en de muchachas van haar huis (de werksters – vrouwen die keihard werken voor een ontzettend laag loon, vaak het grootste deel van hun leven). De film was om 9 uur afgelopen en mij werd aangeraden om met de taxi naar huis te gaan. Ik keek Dirkje even vreemd aan “Maar het is pas 9 uur en ik woon een kwartiertje lopen hier vandaan”, waarop Dirkje zei “Yep, maar dit is Honduras J”. En alhoewel ik eerst nog dacht ”Poeh, ik durf best alleen naar huis”, dacht ik al snel daarna aan de veiligheidstraining die ik in Nederland heb gehad. En ja, Dirkje heeft natuurlijk gelijk: this isn’t Kansas anymore, Toto. Dus ben ik braaf in de taxi gestapt, nadat Dirkje had uitgelegd waar ik naartoe moest. Want ja, ik weet wel waar ik woon, maar het adres... daar doen ze hier niet zo aan, je moet het een beetje beschrijven en dat moet ik nog even onthouden ;-).


Toen ik de volgende dag een man met een enorm hakmes over straat zag lopen, was ik blij dat ik een taxi had genomen. Je weet tenslotte maar nooit wie je ’s avonds tegenkomt en de straatverlichting is niet al te best.


Ah, en ik wil toch even laten zien over wat voor straten ik het heb, wanneer ik zeg dat ik over straat loop, dus hierbij nog 2 foto’s van Santa Rosa: een willekeurige straat en de Iglesia bij Parque Central.

7 opmerkingen:

Ferdinand1977 zei

Haha, kunnen we als we brieven sturen maar ook beter omschrijven waar je woont, of doet de Hondurese postbodes wel aan adressen?

Mooie foto van de Iglesia!

Groetjes,

Ferdinand en Laura

Ferdinand1977 zei

"doet de postbodes"? :-O

Jorge zei

Hola amigo: quería invitarte que visites el blog que estoy realizando con mis alumnos de segundo año de la secundaria sobre LA DISCRIMINACIÓN.
http://nodiscrimine.blogspot.com
Tema arduo e interesante.
Seguro será de tu agrado.
Tu aporte será valioso
Un abrazo desde la Argentina.

Ingrid zei

he chica, wel lekker de taxi blijven nemen hoor! ik heb al geboekt en geen annuleringsverzekering...:P

Tom zei

Ha stoere meid!

Fijn om te lezen dat het je goed gaat! Vol op in Honduras ingeburgerd dus met spaanse lessen die je meteen kan gebruiken en de veiligheidstraining nog in je hoofd, good on you. Wat doe je met een road block? En wat zeg je tegen een corrupte ambtenaar? Heb je ook al mijnen gezien?
Mooie foto's en fijn dat je al contacten hebt. Ik ben wel benieuwd naar je eerste danspassen daar?
Wij hebben nog drie weken hier. Ons weblog komt snel ook online.
Liefs Tom en Adine

Anoniem zei

Denny:

Dus je hebt een avond klok ;-) :lol:

nee ik zou maar voorzichtig doen...je moet natuurlijk nog wel genieten.Ziet er overdag leuk uit... love reading this... when is my hols again, argh...

Ga eens duiken en neem foto's hehe ;-)

Anoniem zei

Anke:

HIIIIII Wendy!!!
Wat leuk om je leventje zo via jouw blog te volgen!!!Ziet er wel super mooi uit daar!!!
Joehoeee Frans is klaar met zijn studie en mag morgen zijn diploma ophalen!!OOO ben zo opgelucht ...en hij werkt ook al als fysiotherapeut!!!Hij mag er zeker tot november blijven en dan kan hij solliciteren om de functie voor vast te krijgen. We zijn nu toch ook weer naar vacatures in het buitenland aan het kijken. Frans wil het liefst naar Zwitserland...ik vind alles prima hihih!!! Ik heb eindelijk vakantie , maar ben een beetje blut...weeeeh...Weet niet wat ik heb gedaan maar heb een beetje veel geld opgemaakt. Shit maar ja...Pap en mam gaan me helpen met het betalen van een nieuwe badkamer die we deze zomer dus gaan maken!!!Heb ik wel veel zin in. De foto's die op je blog staan zien er zo zonnig uit!!!Heerlijk....
Ben je al begonnen met werken???Bevalt het goed???
Ben benieuwd....
Dikke zoen Anke