donderdag 2 juli 2009

Drukte op kantoor

Laat ik eerst even voorop stellen dat mijn blog een persoonlijke blog is, waarin ik m’n ei kwijt wil over m’n werk en leven hier in Honduras. Ik waardeer het niet wanneer het wordt gebruikt als forum over de politieke crisis in Honduras en al helemaal niet wanneer de andere persoon anoniem blijft. En dus heb ik een aantal reacties verwijderd. Ik zou het erg vervelend vinden als ik straks m’n blog weer moet blokkeren.

Het is ongelooflijk hoe graag mensen uit je willen trekken of je pro-Zelaya of pro-Micheletti bent. Alsof er per definitie geen andere oplossing is! Binnen ASONOG proberen we zo objectief mogelijk te blijven – we kiezen niet voor de een of de ander, maar beoordelen de situatie an sich: een staatsgreep zoals die hier heeft plaatsgevonden, kan niet worden goedgekeurd in een democratie.

Claudia en ik zijn elke dag bezig nieuwsberichten te zoeken, binnengekomen mails na te pluizen en zodoende een betrouwbaar beeld te schetsen van de ontwikkelingen. Er gaan ontzettend veel geruchten rond die niet kunnen worden geverifieerd, dus daar communiceren we liever niet over. Veel NGO’s in omringende landen sturen hun steun voor organisaties als ASONOG en het doet goed te horen hoeveel mensen een warm hart toedragen aan Honduras.

Intussen gaat het dagelijkse leven natuurlijk ook gewoon door, en wanneer ik buiten op straat ben, lijkt het alsof er niets aan de hand is. En da’s aan de ene kant maar goed ook, want onnodige paniek zaaien is het laatste wat we hier nodig hebben. Zelaya heeft aangekondigd pas zaterdag a.s. terug te keren, om de deadline van 72 uur van de Organisatie van Amerikaanse Staten voor de nieuwe regering om af te treden, te respecteren. Dus de spanning is enigszins verschoven.

Ik ben intussen zelf weer een stapje verder met m’n reis voor Bo: na zo’n 1,5 maand communiceren met Continental, heb ik eindelijk een reservering voor de reis (waarop staat dat Bo zo’n 20 kilo weegt en 10 weken oud is – ik kan me zo’n puppy haast niet voorstellen ;-)) en een geschatte prijs ontvangen, die de helft is van wat ze me eerst hadden gegeven. Klantvriendelijkheid was ver te zoeken bij de Customer Service in de VS! De volgende uitdaging wordt een kennel vinden om hem in te vervoeren... en dan ben ik er bijna! Met nog 7 weken te gaan zou je denken dat dat moet lukken, maar ik ben al vanaf eind april bezig met alles te organiseren!

2 opmerkingen:

internet@rnw.nl zei

Dag Wendy,

Erg interessant om je weblog te volgen. We linken er ook naar, o.a. via de Expat blogging. Alleen is de url van de blogkaart veranderd in: http://maps.rnw.nl/expats/

Hartelijke groet,
Wereldomroep.nl

stijnie zei

In deze spannende tijd denken we veel aan je! We hopen dat het rustig blijft en het niet te gevaarlijk wordt!
Sterkte en hartelijke groeten,
Douwe en Stijnie Slot