woensdag 3 september 2008

Mijn eerste succes!

Yes.... deze week kan haast niet meer stuk: na het vieren van de laatste dagen feria in Santa Rosa, kwam ik maandag vol goede moed op kantoor om iedereen achter de broek aan te jagen over de enquêtes. En tot mijn verbazing (intern maakte ik een sprongetje in de lucht) kreeg ik van de coordinador de afdeling Gestión de Riesgos y Minería alle ingevulde enquêtes van zijn afdeling. Joepie! En de antwoorden en het comentaar zijn zo open, eerlijk en uitgebreid, dat ik de hele afdeling meteen een superdankjewel emailtje heb gestuurd (aangezien de meesten niet hier op kantoor werken). Daarna kreeg ik, na een vriendelijk verzoek van mijn kant, van een andere afdeling ook alle enquêtes. Dat betekent dat ik nu ongeveer de helft van de enquêtes terug heb. Yahooooooo! En m’n dag kon al helemaal niet meer stuk toen ik ook eindelijk met Beate heb kunnen skypen. Ja, ik kan eindelijk weer skypen :-).

Dinsdag tijdens Spaanse les zei Omar dat de directeur van zijn universiteit met mij wil praten over een intern communicatieproject voor de universiteit – dit natuurlijk in mijn vrije tijd, maar aangezien ik die in de weekenden volop heb, lijkt het me super om daaraan te werken. Puur door met Omar te praten over mijn werk binnen ASONOG, is hij enthousiast geworden over een communicatieplan voor zijn universiteit en heeft hij nu ook zijn directeur en een aantal collega’s zover gekregen dat zij er ook voor open staan. Dus ik kijk erg uit naar dit gesprek!

’s Ochtends werd internet bij mij thuis geïnstalleerd (een persoonlijke mijlpaal!) en vervolgens moest ik naar de advocaat om een document voor mijn visumaanvraag te tekenen, waarmee mijn aanvraag officieel in behandeling wordt genomen. Joepie!! Verder heb ik een lotgenoot gevonden binnen ASONOG die hier ook als vrijwilliger werkt. Mario komt uit Chile en loopt een beetje tegen dezelfde problemen aan qua werkzaamheden – dus we gaan proberen er samen iets aan te doen. En samen huilen als het niet lukt ;-).

En vanochtend was er een meeting vanuit de afdeling Participacion Ciudadana (PPC), georganiseerd door Hector. Met wie ik uitgebreid heb gepraat over communicatiestrategieën en –plannen en aan wie ik een aantal methodologieën heb uitgelegd die kunnen worden gebruikt in het proces. We hebben een aantal keer ideeën uitgewisseld over verbeteringen in de communicatie en ik ga misschien een communicatiestrategie opzeten voor EROC, het project van PPC.

De meeting was voor iedereen van alle afdelingen en PPC gaf een presentatie over EROC. Met als doel (1) collega’s te informeren over PPC en EROC en (2) aanknopingspunten voor samenwerking te zoeken met andere afdelingen. En die werden volop gevonden – er ontstonden goede discussies en er zijn ideeën gecreëerd voor volgende stappen. Zo werden volgende meetings gepland en werd het idee aangeboden om andere afdelingen eenzelfde soort presentatie te laten geven om elkaar te informeren over waar men mee bezig is.

En dit is precies waar ik het met een aantal mensen intern over heb gehad en waar de enquête o.a. over gaat. En het allermooiste is, dat ik het niet in de meeting heb hoeven voorstellen: dit brachten collega’s zelf naar voren. Dus door de afgelopen weken veel te praten over interne communicatie, samenwerking, het imago van ASONOG, etc. heb ik uiteindelijk toch een eerste resultaat weten te behalen. En daar ben ik superblij mee!! Dus ik sta hier nu wel even te juichen, en het maakt veel ellende goed!

Vol goede moed ga ik de 2e helft van de enquêtes proberen binnen te krijgen deze week :-).

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou eindelijk een beetje licht in de duisternis. Zo zie je maar de aanhouder wint. Wellicht dat er nu ook iets goed komt vanuit Nederland. Gaan ze hier niet op in ja dan blijft het natuurlijk sukkelen en kunnen ze wel vrijwilligers blijven sturen maar dan wel zonder enig resultaat; zonde van al het subsidie-geld ook.
Wendy volhouden maar!
Sterkte en groetjes uit Veldhoven.

Anoniem zei

Jippie!!! Daar komt de omslag.
Lachen, genieten en doorgaan!
X Marit

Ingrid zei

GO MegaWendy!!!
Let the games begin! Maar dan wel in Hondurees tempo natuurlijk. Nou snap ik ook dat je voor anderhalf jaar bent uitgezonden, het duurt daar allemaal iets langer...
Is toch wel een primeur eigenlijk, zo'n hollandse TGV in Honduras.

zoentjes van de spacerangers uit de Hamerstraat

Anoniem zei

Jaaaa, nou moet ik wel meegaan met de rest; Go Mega Wendy !!! Hartstikke leuk voor je dat opeens alles op z'n pootjes terecht komt. En probeer nou maar eens een leuk verhaal te breien van al die ingevulde enquetes... Gaat het Spaans lezen je al goed af, of is je woordenboek al langzaam aan het verslijten...hihi.. Heel veel succes ermee!
Dikke zoen van Bonny, Erik, Stijn & Mambo (daar bedoelt Stijn Nemo mee....)

Anoniem zei

We zijn er weer.Berlijn was geweldig.Thuis meteen op je web-site gekeken.Heerlijk dat er eindelijk een beetje schot in zit.Binnenkort stuur ik je een mail met een verslag van onze Berlijn-reis.Jij gaat het daar helemaal maken en wij gaan nog veel van je verhalen genieten.
Tot mails maar weer
Liefs Tante Lies