woensdag 27 augustus 2008

Relativeren

Afgelopen week heb ik weer grotendeels alleen gewerkt, maar nu was het een andere situatie. Een nichtje van Melissa is 2 weken geleden ontvoerd in Tegucigalpa (de hoofdstad). Haar familie heeft geprobeerd met de ontvoerders over losgeld te onderhandelen, maar dat is helaas niet gelukt. Afgelopen donderdag is zij teruggevonden, vermoord. Ze is nu wel weer op kantoor, maar heeft het erg moeilijk – vooral omdat iedereen haar steun wil geven en dan barsten de emoties natuurlijk opnieuw los. Ze probeert zich goed sterk te houden en ik moet zeggen dat ik daar bewondering voor heb. Ik kan me niet voorstellen wat er door je heengaat wanneer een familielid wordt ontvoerd en vervolgens vermoord. Je hoort en leest wel veel over criminaliteit en geweld in Honduras, maar als het dan iemand overkomt die je kent, is het toch anders. Dan worden je eigen problemen opeens nietig. En denk je even niet meer alleen aan jezelf.

Maar gelukkig zijn er ook leuke momenten en successen geweest:
Dit weekend zijn de feria begonnen op het veld tegenover mijn huis. Tot eind augustus kijk ik vanuit m’n balkon uit op eetkraampjes, muziek en allerlei kraampjes met artesanía uit de streek. Xiomara nam me mee om kennis te maken met de mensen, het eten en de koopwaar. En natuurlijk kon ik het niet laten om al iets te kopen ;-). Daarna was er een kleine kinder carnavalsoptocht (zou de Grote Optocht dan een week later zijn, net als bij ons? ;-)). In de stad was ook vanalles te doen en de sfeer is erg leuk – het voelt echt als een dorpsfeest!


En ik heb sinds afgelopen week kabel – yep, eindelijk gelukt. Dus ik heb nu niet alleen meer dan 100 kanalen om uit te kiezen (waarvan een groot deel Amerikaanse kanalen), ik kan Spaans leren door naar foute Mexicaanse soap opera’s te kijken. En naar Amerikaanse films en series met Spaanse ondertiteling – ook best leerzaam!


Op werk gaat plan B misschien wel werken. De meeste collega’s hebben inmiddels mijn enquete en hebben gezegd dat ze hem deze week bij me inleveren. En de eerste ingevulde enquetes zijn al binnegekomen met erg goede, kritische antwoorden. Ik hoop dat de rest dit voorbeeld zal volgen! En er is eindelijk een start gemaakt met mijn visumprocedure, waar ik me de laatste weken wel zorgen over maakte.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk, dat willen we lezen; dat je eindelijk ook eens vooruitgang boekt op je werk!! Maarreh... carnaval, mama zal even moeten zoeken, maar ik denk wel dat we nog een leuk carnavalspakje kunnen vinden en dat zullen we opsturen, zodat je bij de volgende optocht ook kunt meedoen!
Dikke zoen van Bonny

Tom en Adine zei

Ha MegaWendy!

Al het zelf uitzoeken, tegenvallers incasseren en tijd en nog eens tijd nemen is wel herkenbaar hoor Wendy. Maar ja, we hebben er zelf voor gekozen.....jaja.
Er zit elke keer weer een addertje onder het gras als je weer een stapje verder komt. Maar je bent supergoed bezig, dus die addertjes moet je snel vergeten of zoals je doet; van je af schrijven! Keep up the good mood en laat je niet te snel afwimpelen (dat probeer ik ook, net als meer op mijn strepen staan).
Geniet van de leuke en interessante dingen, ook al hebben we toch wel wat gevaren om ons heen zoals jij schrijft in Honduras. Hier in pakistan is het ook erg onstabiel, maar toch hebben we er niet zoveel last van. Enige is dat we altijd moeten laten weten waar we zijn. We mogen weinig zelf op pad. Hopelijk heb je daar geen last van.
Zet 'm op en succes met het visum-gedoe (hebben wij ook, wat gek???)
Liefs Adine

Anoniem zei

Lieve Wendy

Met relativeren kom je een heel eind,dat zie je nu wel. Om je nog wat meer af te leiden heb ik van daag wat tijdschriften voor je verzonden. Ik hoop dat ze niet te lang onderweg zijn. We gaan er nu een weekje tussenuit en dan nemen we wel weer contact op. Hou je taai. Liefs tante Lies

Ingrid zei

Hey Megawendy!
Te gek dat het al wordt overgenomen! En mooi dat er na tegenslagen toch ook weer goede dingen komen... in de vorm van een carnavalsoptocht en ingevulde enquentes!
Ik zou zingen: ... pak dien pekske oet de wesj, un clownskostuum, get sjhmink en un gezich det ummer lacht, wo-oh! lekker springuh, lekker zinguh, want ut carnaval geht los! heeeey, kumse mit, noa ut sjone honduras, dao is ut car-na-val!

snotterzoen van indy en ingrid

Ingrid zei

Hey Megawendy!
Te gek dat het al wordt overgenomen! En mooi dat er na tegenslagen toch ook weer goede dingen komen... in de vorm van een carnavalsoptocht en ingevulde enquentes!
Ik zou zingen: ... pak dien pekske oet de wesj, un clownskostuum, get sjhmink en un gezich det ummer lacht, wo-oh! lekker springuh, lekker zinguh, want ut carnaval geht los! heeeey, kumse mit, noa ut sjone honduras, dao is ut car-na-val!

snotterzoen van indy en ingrid

Ingrid zei

never bend your head.
hold it high.
look the world straight in the eye.

XXX