zondag 5 oktober 2008

Een geslaagde workshop!

Afgelopen maandag was het zover: mijn eerste interne communicatieworkshop!

Na een week vol (nouja, halfvol) frustraties over het wel en wee van de workshop (kan hij doorgaan of niet, op hoeveel mensen kan ik rekenen, zijn de resultaten van de enquete duidelijk, kan IEMAND me helpen, etc.), was het maandag dan eindelijk zover. Uiteindelijk heeft niemand me geholpen met  de opzet en organisatie en was ik vanaf zondagavond strontzenuwachtig over wat er zou gebeuren... En het ging goed! Ik had uiteindelijk maar een halve dag georganiseerd vanwege het eventuele energiegevoel van de groep (17 deelnemers) – op aanraden van een aantal collega’s. En er waren volop discussies en iedereen deed goed enthousiast mee met de oefeningen. Ik had voor de zekerheid een boterkoek gebakken – mocht de workshop geen succes worden, dan kon de aandacht worden verschoven naar het gebak. En zelfs m’n boterkoek was een succes! De hele week hebben collega’s me naar het recept gevraagd. Ach ja, ik sta nu in ieder geval vers in het geheugen van een aantal collega’s :-). En heb een compliment gekregen van de directeur over m’n werk.

Dinsdag had ik een andere workshop die ook erg goed was – weer een workshop van de Mesa Regional para la Gestion de Riesgo. En van woensdag t/m vrijdag een interne workshop voor het strategisch plan van ASONOG voor de komende 5 jaar. Ontzettend interessant en ik heb zowel de organisatie als veel collega’s een stuk beter leren kennen. En een bijdrage kunnen leveren aan een aantal onderwerpen. Ook in deze workshop kwamen veel bezorgdheden over de interne communicatie naar voren, dus het onderwerp blijft hoog op de agenda en dat is voor mijn werk natuurlijk alleen maar gunstig. Drie dagen workshop was wel erg veel en vrijdag was ik dan ook helemaal uitgeput... maar voldaan.

Ik heb natuurlijk wel een beetje ontspanning gehad. Zo hadden we afgelopen woensdag onze eerste salsa avond georganiseerd. Jaja, het is me gelukt een groep vrienden zo gek te krijgen om salsa avonden te organiseren! De eerste avond was helaas niet geheel een succes en ik heb nog geen man gezien die echt goed kan salsadansen. Maar ik geef niet op: we gaan dit elke woensdag organiseren dus wie weet!

Dit weekend ben ik bezig met het organiseren van m’n reisje naar Guatemala. Volgende week is een ontzettend interessant forum in Guatemala Ciudad waar ik erg graag naartoe wil. Tot vandaag wist ik niet zeker of ik kon gaan, omdat ik m’n paspoort nog steeds niet terug had vanwege de verlenging van mijn visum. Maar dat heb ik vandaag kunnen ophalen. En nu nog weet ik niet met wie ik ga en wanneer, maar ik ga ervan uit dat het goed komt en dat ik maandag of dinsdag vertrek. Ik heb ontzettend veel zin in het forum – zowel om de lezingen bij te wonen als om te netwerken. En daarna aan de slag met m’n projecten!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Wendy
Proficiat met je eerste echte succes.Ga zo door! Slim bedacht om boterkoek mee te nemen.Met een leuk reisje voor de boeg gaat de komende week ook weer heel veel mooie verhalen opleveren. Ome Jo en ik hebben eendruk week-end achter de rug.Opgepast op Teun,Pien en Jolijn en Boxtel,dat betekent eten bij Mc Donald,wandelen in de regen in het bos,spelletjes doen,knutselen enz,enz. heel leuk allemaal maar ook vermoeiend.Anoek en Bart en Guus zijn het hele week-end gaan shoppen voor de winterkleren van de kids en ook voor hun eigen wintergarderobe.Ze hebben in ons huis geslapen en konden dus ook lekker uitrusten.Anoek heeft een nieuwe baan in Boxtel en begint 1 nov.Ze gaat o.a. basispsychologen begleiden en natuurlijk ook zelf clienten behandelen. Ze heeft er veel zin in .De badkamer van Anke is bijna helemaal klaar en dan kunnen ze eindelijk binnen douchen ,want het wordt nu echt te koud buiten.HEEL VEEL LIEFS VAN TANTE lIES EN oME JoO

Ingrid zei

ola chica!
Zou je die workshop even kunnen vertalen naar het nederlands, hier bij mij kan er ook nog wel gesleuteld worden aan de interne communicatie. Het is vandaag 8 oktober en ik ben zowaar mijn contract gekregen.... (was 1 oktober afgelopen)
Veel plezier in Guatelupo en wees voorzichtig!

X
Indy en Ingrid